• 085-3012318
  • contact@isolatie-netwerk.nl
  • Lasondersingel 166, 7514 BX Enschede

Tegen warmteverlies

Dak Isolatie

Warmte gaat altijd naar boven. Via niet geïsoleerde dakwanden gaat deze kostbare warmte snel verloren. Het kan gaan om zelfs 30% van alle warmte in uw woning!

Warmteverlies

Zo’n groot verlies is onnodig, slecht voor het milieu en kost veel. Door het dak van uw woning te isoleren, gaat u warmteverlies in de winter tegen, maar ook erg hete ruimtes in de zomer. Dakisolatie gaat dus niet alleen het ontsnappen van warmte tegen, maar zorgt tegelijkertijd voor een verhoogd wooncomfort (in de hete maanden).

Vocht

In een woning waarin het dak niet geïsoleerd is, zullen vaak vochtproblemen optreden. Doordat de schil van het huis relatief koud is, zal vocht uit de lucht in de woning condenseren op het dak. Vocht trekt namelijk altijd naar het koudste punt. Gevolgen van vocht: schimmel en soms zelfs natte dakwanden. Isolatie maakt het dak warmer en zorgt er op die manier voor dat vocht daar niet naartoe kan trekken.

Hoe wordt dakisolatie aangebracht?

Een schuin dak kan vanaf zowel de binnen- als de buitenzijde geïsoleerd worden. Bij daken zonder binnenafwerking kan een naadloze isolatielaag met isolatieschuim worden aangebracht. Zo wordt het dak in één handeling geïsoleerd en afgedicht. Een andere manier van binnenzijde-isolatie is met speciale reflecterende isolatiefolie. Dit houdt in dat onze uitvoerder isolatiefolie tussen de dakspanten van het dak aanbrengt.

Warmtebeeld huis | Isolatie Netwerk BV